معروف ترین شاهکار های معماری ویکتوریایی را بیشتر بشناسید.

فهرست عناوین [پنهان]
اصطلاح معماری ویکتوریایی چندین سبک معماری عمدتا احیا کننده را در بر می گیرد که از اواسط تا پایان قرن ۱۹ میلادی محبوب بوده و موجب پدید آمدن سازه های فراوانی گشته اند. این دوره تا حد زیادی مربوط به دوران به اصطلاح ویکتوریایی یا سلطنت ملکه ویکتوریا است که پس از سلطنت او نامگذاری شده است. اگرچه معماران برجسته ویکتوریایی کم و بیش با سبک های معماری دوره های گذشته کار می کرده و هنر آفرینی می کردند اما برخی از نمادین ترین بناهای جهان در دوران ویکتوریا ساخته شده اند. در ادامه به معرفی برخی از معروف ترین این آثار و شاهکار ها خواهیم پرداخت.
کاخ وست مینستر
کاخ وست مینستر یکی از محبوب ترین سازه های جهانی می باشد که در حال حاضر محل خانه های پارلمان انگلستان (مجلس عوام و مجلس لردها) است. این سازه تنها یکی از شناخته شده ترین نماد های لندن می باشد. این ساختمان محبوب ساخته شده بر اساس معماری ویکتوریایی همچنین یکی از مشهور ترین بناهای جهان نیز می باشد. تاریخچه این ساختمان زیبا و محبوب به قرن ۱۱ میلادی برمی گردد اما مجموعه کاخ قرون وسطایی در آتش سوزی در سال ۱۸۳۴ میلادی تخریب شده است. این کاخ پس از بازسازی گسترده به طراحی معمار چارلز بری(۱۷۹۵-۱۸۶۰) ظاهر سبک گوتیک امروزی خود را به دست آورده و تا به امروز در حال خدمت رسانی به بشر می باشد.
خانه آزبورن
خانه آزبورن یکی از معروف ترین خانه هایی است که بر اساس معماری ایتالیایی طراحی و ساخته گشته است. این سازه که به عنوان اقامتگاه سلطنتی سابق شناخته می گردد واقع در جزیره وایت بوده و در اواسط قرن ۱۹ میلادی توسط توماس کوبیت (۱۷۸۵-۱۸۸۸) به طراحی خود شاهزاده آلبرت (۱۸۶۱-۱۸۶۱) ساخته شده است. ملکه ویکتوریا دوست داشت به همراه همسرش به آزبورن عقب نشینی کند وی پس از این کار در سال ۱۹۰۱ در این خانه درگذشت. پس از مرگ او، بخشی از خانه آزبورن به موزه ای خصوصی تبدیل شد که فقط برای اعضا سلطنتی باز بود.
در اوایل قرن بیستم، خانه برای مدت کوتاهی به عنوان کالج دریایی نیز مورد استفاده قرار گرفت.
کلایودن
کلایودن یکی دیگر از ساختمان های ساخته شده بر اساس معماری ویکتوریایی می باشد که درست مانند کاخ وست مینستر، بعد از بازسازی گسترده به دلیل آتش سوزی ظاهر امروزی خود را به دست آورده است. کلایودن امروزی ظاهر خود را مدیون معمار معروف انگلیسی چارلز بری است که توسط صاحب عمارت جورج ساترلند-لووسون-گووردوک دوم ساترلند (۱۷۸۶-۱۸۶۱) استخدام شد. این عمارت که بعنوان محل ماجرای پروفومو (رسوایی جان پروفومو، وزیر جنگ بریتانیا و کریستین کیلر ۱۹ ساله) نیز شناخته می شود، در دهه ۱۹۸۰ به هتلی لوکس تبدیل شد.
خانه نخل، باغ کیو
خانه نخل در باغ کیو به عنوان یکی از نمادین ترین سازه های ویکتوریایی و یکی از برجسته ترین سازه های آهنی و شیشه ای دوران ویکتوریا در نظر گرفته می شود و هر ساله گردشگران بسیاری را به خود اختصاص می دهد. این خانه که توسط دسیموس برتون (۱۸۰۰-۱۸۸۱) طراحی و توسط ریچارد ترنر (۱۷۹۸-۱۸۸۱) در دهه ۱۸۴۰ ساخته شده است، در آن زمان یکی از بزرگترین شاهکار های مهندسی و معماری بوده است.
خانه نخل کیو اولین خانه ای بود که در چنین مقیاسی از آهن فرفورژه بدون هیچ ستونی ساخته شد و گیاهان گرمسیری و نیمه گرمسیری بسیاری را در خود جای داد.
قلعه بالمورال
قلعه بالمورال یکی دیگر از شاهکارهای معماری ویکتوریایی می باشد که برای ملکه ویکتوریا و شاهزاده آلبرت ساخته شده است. در فرایند ساخت این قلعه املاکی را در روستای کراتی در آبردینشایر اسکاتلند به عنوان ملک خصوصی در سال ۱۸۵۲ خریداری کردند و از آن برای ساخت این سازه بهره بردند. معمار ویلیام اسمیت(۱۸۱۷-۱۸۹۱) ماموریت یافت تا بار دگر هنرنمایی کرده و یک سازه زیبای دیگر را سازد. طراحی برای یک قلعه جدید طرح اسمیت که به عنوان یکی از بهترین نمونه های احیای بارونی اسکاتلند در نظر گرفته می شود، شامل تغییراتی است که توسط شاهزاده آلبرت انجام شده است. قلعه بالمورال از زمان تکمیل آندر سال ۱۸۵۶ تا الان متعلق به خانواده سلطنتی بوده است اما باغ های آن در ماه های بهار و تابستان برای بازدید عموم باز می شود.
عمارت کارسون
عمارت کارسون یک خانه دیدنی ساخته شده بر اساس معماری ویکتوریایی در شهر قدیمی اوریکا، کالیفرنیا است.
این خانه که توسط معماران ساموئل و جوزف کاتر نیوسوم طراحی شده است یکی از برجسته ترین سازه های کالیفرنیا می باشد که برای کارآفرین آمریکایی ویلیام کارسون(1825-1912) از سال 1884 تا 1886 ساخته شد. این سازه از سال 1950 توسط باشگاه Ingomar که آن را خریداری کرد، به عنوان یک باشگاه خصوصی استفاده می شود.
ساختمان ویکتوریا
ساختمان ویکتوریا که بر اساس معماری ویکتوریایی طراحی گشته، مقر اصلی دانشگاه لیورپول است که با نقشه معمار آلفرد واترهاوس (۱۸۳۰-۱۹۰۵) از سال ۱۸۸۹ تا ۱۸۹۲ ساخته شده است. ساختمان ویکتوریا که به طور کامل از آجر فشرده قرمز ساخته شده بود، الهام بخش اصطلاح دانشگاه آجر قرمز بوده است که برای اشاره به دانشگاه های مدنی استفاده شد. در سال ۲۰۰۸ زمانی که شهر لیورپول پایتخت فرهنگی اروپا بوده است این ساختمان بازسازی شده مجدداً به عنوان موزه و گالری ویکتوریا افتتاح شد. از آن زمان، این مجموعه دارای آثار هنری چشمگیر و آثار مربوط به بیش از یک قرن سابقه دانشگاه لیورپول می باشد و هر ساله گردشگران بسیاری را به خود اختصاص می دهد.
تالار شهر منچستر
تالار شهر منچستر یکی از دیدنی ترین ساختمان های احیای گوتیک از دوران ویکتوریا و یکی از مشهور ترین بنا های دیدنی منچستر می باشد که اثر معمار مشهور ویکتوریایی آلفرد واتروهاوس است. این سازه در ابتدا برای جلسات شورای شهر که در حال حاضر در افزونه تاون هال (ساخته شده در دهه ۱۹۳۰) برگزار می شود، ساخته شد.
تالار شهر منچستر امروزه مکانی محبوب برای عروسی ها، کنفرانس ها و بسیاری از رویدادهای دیگر است. همچنین اخیراً به مکان فیلمبرداری محبوب تبدیل شده است. این سازه همچنین به عنوان مکانی برای ساخت فیلم های شرلوک هلمز (۲۰۰۹) ، بانوی آهنین (۲۰۱۱) و ویکتور فرانکنشتاین (۲۰۱۵) و همچنین مجموعه بازی های بی بی سی در ۲۰۰۳ در حالت استفاده شده است.
تمامی این سازه های ساخته شده بر اساس معماری ویکتوریایی به دست معمارانی قدر طراحی و ساخته شده است. به نظر شما با بهره گیری از این سبک معماری می توان ویلایی زیبا در شمال ساخت؟